Fineerdeuren

Luxe fineerdeuren

Van utiliteitsdeuren wordt vaak gedacht dat ze weinig karakter hebben. Niets is echter minder waar. Niet alleen kunnen wij bij Van Vuuren een functionele deur verlevendigen met een fraaie freeslijn, elke kleur die je wenst of stijlvol lijstwerk, echt fineer behoort ook tot de mogelijkheden. Trouwens, tegenwoordig kan je ook kiezen voor HPL decors met een fineer-look. Ook heel mooi en bijna niet van echt te onderscheiden.

Utiliteitsdeuren met houtfineer

Houtfineer is een natuurproduct. Met echt hout als basis. Uit met zorg geselecteerde boomstammen worden dunne platen geschild of gesneden. Het vervaardigen van fineer bestaat al eeuwenlang en vergt veel vakmanschap. Vroeger werden stammen tot dunne plankjes gezaagd, tegenwoordig wordt het met machines uit een stam gesneden of geschild. Fineer is wel een kwetsbaar product. Om beschadigingen in de fabriek te voorkomen, gaan wij uiterst voorzichtig te werk.

De tekening zorgt voor een unieke uitstraling

Omdat het een natuurproduct is, waarbij de zogenaamde tekening van de boom duidelijk is te zien, is geen enkele fineerplaat hetzelfde. Die tekening wordt bepaald door de snijrichting en varieert tussen grillige vlammen en rustige lijnen.

Elke fineerdeur is uniek. De kleur en tekening kunnen natuurlijk wel aan elkaar verwant zijn, doordat de fineerplaat uit dezelfde batch gesneden is. Zo creëer je toch een eenheid in meerdere deuren.

Het bijzondere aan de fineerdeuren van Van Vuuren, is dat we de houten fineerlaag aanbrengen op utiliteitsdeuren zoals brandwerende, geluidswerende en inbraakwerende deuren. Functioneel hoeft dus niet saai te zijn. Maar dat wisten we natuurlijk al: onze lijstwerkdeuren of freeslijndeuren geven op een heel andere manier karakter aan onze utiliteitsdeuren.

Wat is houtfineer?

Fineer is een extra laagje dat je als het ware boven op een deur plakt. De deur zelf behoudt dezelfde eigenschappen. Een 60 minuten brandwerende deur blijft een 60 minuten brandwerende deur. Een geluidswerende deur met een Rw,p van 37 dB blijft een deur met een Rw,p van 37 dB. In principe hebben fineerdeuren dezelfde opbouw als HPL-deuren, maar de toplaag is dus geen HPL, maar fineer.

Eindeloze keuze in fineerdeuren

Elk project kent z’n eigen eisen. Een moderne woontoren verdient een andere uitstraling dan een klassiek hotel. Samen met onze opdrachtgever zoeken we de juiste fineerplaat uit bij onze fineerleverancier Kuiper. Nadat de fineerplaat op de deur is geplakt, lakken wij het fineer, zodat het precies de gewenste kleur en het beoogde karakter krijgt.

Ook de keuze uit houtsoorten is enorm groot. Bij onze leverancier liggen fineerplaten van o.a. eiken, Amerikaans noten en bamboe.

Meer weten over fineerdeuren?

Er valt uiteraard nog veel meer te vertellen over fineerdeuren. Over het productieproces of over de verschillende tekeningen (ook wel ‘gezichten’ genoemd). Wil je daar veel meer over weten, dan raden we aan om eens met één van onze verkoopmedewerkers te praten. Zij zijn te bereiken via 0566 623 737. Of laat een berichtje achter.

Medewerker Jorn Miedema

Meer weten over fineerdeuren? Bel Jorn Miedema.

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw