Inbraakwerende deuren

Wat is een goede inbraakwerende deur?

Gemiddeld vinden er in België dagelijks 146 inbraken plaats. Wil je voorkomen dat er in een woning, school of kantoor wordt ingebroken? Dan is het belangrijk om aan inbraakpreventie te doen. Een beetje inbreker herkent een eenvoudig in te breken raam of deur in een oogwenk en is vervolgens in no-time binnen. Alleen daarom al is het van groot belang om een goede inbraakwerende deur te hebben. Een geoefend oog herkent zo’n deur namelijk meteen.

De inbraakwerende deuren van Van Vuuren

Inbraakwerend betekent niet dat het niet meer mogelijk wordt om in te breken. Het duurt alleen langer: een inbraakwerende deur verlengt de contacttijd van een inbreker. Dat is de tijd die hij of zij nodig heeft om een deur open te breken. Of daar nu haarspelden, breekijzers, hamers of zelfs explosieven aan te pas komen. Om aan te geven hoelang een inbraakwerende deur weerstand biedt, gebruiken we de zogenaamde weerstandsklasse.

In- en uitbraakwerende deuren

Inbraakwerende deuren

De inbraakveilige deuren van Van Vuuren komen in twee weerstandsklassen: RC2 en RC3. Ze zijn gecertificeerd volgens de EN 1627 en voldoen daarmee aan de Europese normen.

RC2 en RC3 geven aan hoelang de deur inbraakwerend is

RC staat voor Resistance Class. De weerstandsklasse dus: hoelang kan een deur een inbraakpoging weerstaan? Bij weerstandsklasse RC2 heeft een deurset in een testsituatie minimaal drie minuten standgehouden. Bij weerstandsklasse RC3 minimaal vijf minuten. Dat klinkt misschien niet zo lang, maar voor een inbreker voelt elke minuut aan als een kleine eeuwigheid. De RC-klasse is gebaseerd op de Europese normen voor inbraakweerstand, de EN1627.

Productbladen per weerstandsklasse

Hieronder vind je een overzicht van productbladen van de inbraakwerende deuren per weerstandsklasse.

De productbladen kunnen wijzigen. Ga daarom voor de meest actuele versie naar onze website.

Een inbraakwerende deur moet aan de Europese normen voldoen

Een inbraakwerende deur is zo sterk als de zwakste schakel. Wij testen onze inbraakwerende deuren altijd inclusief verschillende kozijnen en inclusief hang- en sluitwerk. Zo weet je zeker dat de volledige deurset inbraakwerend is, en niet alleen het deurblad. Wij nemen onze tests af volgens de Europese richtlijn: de EN1627.

Je kunt inbraakwerendheid combineren met andere functionaliteiten

Inbraakwerende deuren moeten vaak meer doen dan alleen inbraken voorkomen. Misschien wil je ook dat ze geluidswerend of brandwerend zijn. En wellicht wil je ook nog dat ze er goed uitzien en een luxe uitstraling geven (wat in een wooncomplex belangrijker is dan in een penitentiaire inrichting). Bij Van Vuuren kunnen we deuren in beide weerstandklassen combineren met andere functionaliteiten. Wil je kijken wat de mogelijkheden zijn? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

FAQ: Veelgestelde vragen over inbraakwerende deuren

Wat is een inbraakwerende deur?

Een inbraakwerende deur is een deur die in een laboratorium is getest op inbraakgevoeligheid. Hoe langer een deur deze inbraakpoging kan weerstaan, hoe beter de inbraakwerendheid en hoe hoger de zogenaamde weerstandsklasse. Deze weerstandsklasse wordt aangegeven met de Engelse afkorting RC (Resistance Class).

Welke eisen worden gesteld aan een inbraakwerende deur?

Dat is afhankelijk van de gevraagde weerstandsklasse. Bij Van Vuuren leveren we deuren in twee weerstandsklassen: RC2 en RC3, deze worden genormeerd volgens de Europese norm EN1627-30. Bij RC2 moet een deur minimaal drie minuten weerstand bieden tegen een inbraakpoging in een testsituatie, bij RC3 vijf minuten.

Wat is RC2/RC3?

RC staat voor Resistance Class, de Engelse term voor weerstandsklasse. Een RC-waarde geeft aan hoelang kan een deur een inbraakpoging kan weerstaan. Bij RC2 heeft een deurset in een testsituatie minimaal drie minuten standgehouden, bij RC3 minimaal vijf minuten. De RC-normering is gebaseerd op de Europese norm EN1627-30.

Hoelang kan een inbraakwerende deur een indringer tegenhouden?

Bij RC2 heeft een deurset in een testsituatie minimaal drie minuten standgehouden. Bij RC3 minimaal vijf minuten.

Hoe weet u welke weerstandsklasse inbraakwerende deuren nodig hebben?

Welke weerstandsklasse u nodig heeft, is afhankelijk van de situatie. Gaat het om een school, een winkel of kantoor? Bij Van Vuuren leveren we inbraakwerende deuren in weerstandsklassen RC2. We adviseren u graag. Neem gerust even contact op met Gert Jan van der Hoek, die vertelt u met alle plezier meer.

Kan een inbraakwerende deur ook geleverd worden met glas?

Ja dat kan, ook inbraakwerende deuren kunnen geleverd worden met glas, afhankelijk van de toegepaste norm kan dat tot type 18. Als u hier meer over wil weten, kunt u onze glasbrochure downloaden.

Kan een inbraakwerende deur ook andere functionaliteiten hebben?

Jazeker. Inbraakwerende deuren kunnen gecombineerd worden met andere functionaliteiten, zoals brand-, rook- en geluidswerendheid.

Levert Van Vuuren de inbraakwerende deuren ook met bijpassende sloten en scharnieren?

Ja, volgens attest. Dit betekent dat het hang- en sluitwerk minimaal aan dezelfde normen voldoet als de geteste deur.

Zijn de inbraakwerende deuren leverbaar i.c.m. een kozijn?

Ja, volgens attest. Dit betekent dat het kozijn minimaal aan dezelfde normen voldoet als de geteste deur.

Is het mogelijk om inbraakwerende deuren als dubbele deur (deurstel) te bestellen?

Ja, het is zeker mogelijk om dubbele deuren te bestellen die inbraakwerend zijn. Als je hier wat meer over wil weten, kun je altijd contact opnemen met Gert Jan van der Hoek.

Wilt u nog veel meer weten over inbraakwerende deuren?

Bel of mail met Stephan. Als je wilt, kan hij een Van Vuuren Academy over inbraakwerende deuren inplannen.

Medewerker Bram Eggens

Meer weten over inbraakwerende deuren? Bel Bram Eggens.

+31 (0)566 623 737

Toepassingen inbraakwerende deuren

Menu